Loading

Lingerie & Ondergoed

dessin ontwerp & art direction

Lingerie & Ondergoed

bodyfashion

Mijn eerste jaren in de modewereld werkte ik als ontwerper van lingerie, ondergoed, nachtmode en badmode. Ik word nog steeds heel blij van het ontwerpen voor bodyfashion.

Naast de prints en patronen creëer ik naar wens ook het collectie concept, de modellen, kleuren, accessoires, borduursels en tech-packs. Zie hier een greep uit mijn ontwerpen.

Pabo

Voor de eigen merken Besired en Blove van webwinkel Pabo ontwerp ik per seizoen een aantal styles voor de collectie in opdracht van private label bedrijf Royal Blue Avenue. De bestverkopende modellen qua stijl en pasvorm komen ieder seizoen terug. Hiervoor geef ik kleuradviezen volgens de laatste lingerietrends en ontwerp ik op maat gemaakte dessins, technische tekeningen en tech-packs.

Voor bedrijven zonder een interne ontwerpafdeling die niet alleen van groothandelaren afhankelijk willen zijn voor hun collecties, is het een goede optie om te werken met onafhankelijke ontwerpers die aangepaste stijlen kunnen ontwerpen om aan hun collectie toe te voegen. Pabo deed precies dat met deze lingerie sets.

Birdie Rock

Ik werd gevraagd om dit nieuw te lanceren merk voor meisjesondergoed in 2013 te helpen bij het vormgeven van hun eerste collectie. Birdie Rock is een vrolijk en rebels merk met een modieuze twist. Het merk heeft een mooie visie: het zelfvertrouwen van jonge meiden vergroten.

Ik gaf het collectieconcept vorm, visualiseerde dit in een moodboard en ik maakte de ontwerptekeningen en tech-packs. De ondergoed lijn is sportief en comfortabel doordat het naadloos is en is gemaakt van een zeer rekbare stof. De sportieve kenmerken zoals brede elastieken banden worden afgewisseld door meisjesachtige details zoals picot. Daarnaast zijn de Happy Pantiez® speciaal gemaakt om meisjes tijdens hun menstruatiecyclus extra vertrouwen te geven. Het materiaal is zeer absorberend, ademend en vochtafstotend.

Trend Rapport

Voor mijn nieuwe en bestaande nieuwsbrief abonnees maak ik speciale content. Dit trend rapport voor bodyfashion is daar een goed voorbeeld van. Het rapport is een visuele vertaling en samenvatting van mijn beursbezoek aan Salon International de la Lingerie en Interfilière in Parijs.