Loading

Muurschildering

Kukka Studio Muurschildering

dessin ontwerp

Voor mijn nieuwe atelierruimte wilde ik met kleur werken. De kleur zeegroen nam ik als uitgangspunt. Nadat ik de juiste tint groen had gekozen, besloot ik de kleur te combineren met andere kleuren in de vorm van een muurschildering.

Naast een kleurstatement dient de muurschildering als achtergrond voor online video meetings met (potentiële) opdrachtgevers en laat het mijn studio extra opvallen binnen modebroedplaats De Wasserij in Rotterdam.

Geometrische vormen en kleurvlakken maken deel uit van mijn ontwerpsignatuur. Hoewel ik deze vormen meestal op kleinere schaal gebruik in textiel en andere producten, wilde ik ze dit keer uitvergroten op de muur.

Ik heb eerst gezocht naar geschikte kleuren bij de gekozen kleur zeegroen. Onbewust koos ik voor kleuren die bij mijn merkidentiteit horen. De muurschildering past daarom perfect bij mijn studio.

Door middel van kleurstudies – geïnspireerd door Josef Albers – heb ik onderzocht hoe de kleuren op elkaar inwerken en met elkaar in verband staan. Of ze botsen of elkaar versterken. In deze kleurstudies kun je duidelijk zien hoe de kleuren optisch veranderen door ze naast bepaalde andere kleuren te plaatsen.

Op basis van deze onderzoeken heb ik de kleurharmonie binnen het dessin bepaald en heb ik besloten om een helderdere tint blauw te kiezen, die niet verdwijnt naast de groene kleur.

Colour Study for Mural
Colour Study for Mural
Colour Study for Mural
Colour Study for Mural