Loading

Accessoires

dessin ontwerp

Handed By

patronen voor tassen en accessoires

Merk: Handed By is een Nederlands merk van geweven manden, tassen en accessoires. Het merk gebruikt zoveel mogelijk gerecyclede en duurzame materialen. Ieder item is handgemaakt, ethisch geproduceerd en gegarandeerd vrij van kinderarbeid.

Case: Handed By wilde graag een compleet nieuwe lijn met tassen en etuis ontwikkelen met prints of geprinte details. Ze hadden geen ervaring met het verwerken van op maat gemaakte prints in hun collecties. Ik kreeg daarom de opdracht om 2 minimalistische, grafische dessins te ontwerpen.

Oplossing: Samen met de Creative Director en Product Ontwerper gaf ik het print concept voor deze lijn genaamd “YUP” vorm. Ze hadden al een globaal idee uitgewerkt van stijl, materialen en kleuren. Uit de eerste schetsen kozen zij gelijk 2 prints: een strakke grafische print en een speelse, handgetekende print.

Veelzijdig: De prints vormen een mooi geheel en vullen elkaar aan. Door beide ontwerpen in 2 kleurstellingen aan te bieden en deze slim toe te passen, kon Handed By een uitgebreide collectie tassen en pouches ontwikkelen met ‘maar’ 2 op maat gemaakte dessins.

Resultaat: Een bescheiden collectie met 2 verschillende prints in 2 kleurstellingen was een goede manier om te testen of een collectie met prints aan zou slaan bij hun doelgroep. De collectie werd heel goed ontvangen. Zo goed, dat de collectie het seizoen erna (A/W 2017-2018) is uitbreid met nieuwe producten én 2 nieuwe prints. De collectie werd uiteindelijk 4 seizoenen lang herhaald.

accessory print design for Handed By
toiletry pattern design for Handed By
patronen voor accessoires van Handed By
patronen voor accessoires van Handed By
accessory pattern design for Handed By
photo styling pegboard
accessory pattern design for Handed By

Vind je de foto’s ook mooi? Die zijn gemaakt door Michèle van Vliet.