Loading

DE STUDIO

Oprichter en Designer

gedreven door passie voor prints

DESSINS OP MAAT

sinds 2010

Kukka is een Rotterdamse ontwerpstudio voor textiel, dessins en materiaalonderzoek. Kukka ontwerpt op maat gemaakte prints en patronen voor merken en bedrijven, met aandacht voor een duurzame toekomst.

Kukka {KOEK-ka} betekent “bloesem” in het Fins. In het voorjaar, wanneer de natuur ontwaakt en bomen beginnen te bloeien, begint alles met een frisse nieuwe energie. Prints en patronen kunnen hetzelfde doen; ze zijn een van de meest gewaardeerde middelen om producten en oppervlakken tot leven te wekken.

Manifest

een duurzame toekomst

Kukka’s visie voor een duurzame toekomst is er een die circulair, hernieuwbaar en biobased is. Door grensverleggende benaderingen van textielontwerp, kleur, productie en consumptie te creëren, wil Kukka onze perceptie veranderen en mogelijkheden voor een meer bewuste industrie bieden.

 

Ons proces

Onze services

Selectie Opdrachtgevers

heden en verleden

Samenwerkingen

Exposities

Talks

TV, Radio en Podcasts

Awards, Beurzen, Residenties

2021

Stichting Droom & Daad · makersloket · project Chromarama 2.0 i.s.m. Tegendraads (work in progress)

2020

Taskforce Fashion 2020 · residentie voor verantwoordelijke mode

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie · deelregeling Vormgeving · project Chromarama

Stichting Stokroos · toekenning · project Chromarama

2019

Groenpact Impact Award ·  gewonnen door ons ACT-studenten team van Wageningen University & Research voor het Living Colour onderzoek

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie · Voucher buitenland presentaties · project Living Colour op Future Fabrics Expo Londen

2018

Future Fashion Pioneers · nominatie · door VPRO Tegenlicht

Bankgiro Loterij Fonds · toekenning · project The Future of Living Materials i.s.m. CoE ArtEZ Future Makers en Wageningen Universiteit & Research (WUR)