Loading
surface design

Muurschildering Ontwerp

Projectbeschrijving

een studio statement

Voor mijn studioruimte wilde ik met kleur werken. Het uitgangspunt was de kleur zeegroen. Nadat ik de juiste tint groen had gevonden voor de vloer, besloot ik de kleur verder te combineren met andere kleuren in de vorm van een muurschildering.

Naast een kleurstatement dient de muurschildering ook als achtergrond voor online meetings met (potentiële) klanten en zorgt het ervoor dat mijn studio opvalt en herkenbaar is binnen modehub De Wasserij in Rotterdam.

Het ontwerpproces

van klein tot groot

Geometrische vormen en kleurvlakken maken deel uit van mijn ontwerpsignatuur. Hoewel ik deze vormen meestal op kleinere schaal gebruik in textiel en andere materialen, wilde ik ze nu uitvergroten op de muur in een lay-out van formaat.

Ik zocht eerst naar geschikte kleuren voor bij de hoofdkleur zeegroen. Onbewust koos ik kleuren die deel uitmaken van mijn huisstijl en merkidenteit.

Josef Albers colour study by Kukka
Josef Albers colour study by Kukka
Josef Albers colour study by Kukka
Josef Albers colour study by Kukka

Door middel van kleurstudies – geïnspireerd door Josef Albers – onderzocht ik hoe kleuren op elkaar inwerken. Of ze botsen of elkaar versterken. In deze kleurstudies kun je duidelijk zien hoe de kleuren optisch veranderen door ze naast bepaalde andere kleuren te plaatsen.

Op basis van deze onderzoeken heb ik de kleurenharmonie binnen het ontwerp bepaald en heb ik besloten om een fellere tint blauw te kiezen, die niet verdwijnt naast de groene kleur.

Project

Ontwerp en Concept
Laura Luchtman, Kukka

Uitvoering
Laura Luchtman, Kukka
Marijn Spierings

Portretfotografie
Hannelore Smilde

Wil je met ons samenwerken?

Neem contact met ons op