Loading
textiel ontwerp

Arcam Amsterdam

Projectbeschrijving

gordijnen voor permanente tentoonstelling

Voor de nieuwe permanente tentoonstellingsopstelling van het architectuurcentrum Arcam in Amsterdam kreeg ik de opdracht van architectuurstudio Dérive om gordijnen te ontwerpen voor een nieuwe, modulaire en meer inclusieve scenografie. De scenografie draagt bij aan een optimaal gebruik van de ruimte en verbetert de bestaande kwaliteiten van het gebouw. Alles wordt op maat gemaakt, inclusief de gordijnen. De gordijnen zorgen voor een modulaire en flexibele interpretatie van de ruimte, vestigen de aandacht op wat benadrukt moet worden en begeleiden de bezoeker.

De print en kleurenharmonie van de gordijnen is afgeleid van mijn biodesignonderzoek Living Colour. Met prints van mijn bacteriegekleurd textiel weerspiegelen we de sfeer van experimenteren. Dit is waar Arcam voor staat; een soort laboratorium waar aan de stad wordt gewerkt. Het gebouw ligt ook in een maritieme omgeving. We wilden dit gevoel terugbrengen in de nogal grauwe omgeving. Overdag zijn de tinten subtiel en transparant en ‘s avonds veranderen ze in een monochrome harmonie van blauwtinten om een intiemere sfeer te creëren.

Project

Textiel Ontwerp
Laura Luchtman, Kukka

Ontwerp Scenografie
Dérive (Hedwig van der Linden, Kevin Westerveld, Margot de Caster), in samenwerking met Maxime Prananto en bijgestaan door Maxine Dhuyvetters

Gordijn productie
Prints van Oranje

Gordijn confectie en installatie
Walter van Lier

Fotografie
Maarten Nauw

Pers

de Architect

Wil je met ons samenwerken?

Neem contact met ons op