Loading
borduurkunst

Chromarama Vol. 2

Projectbeschrijving

geborduurde kunst voor kleurenblindheid

Chromarama geborduurde wandkunst volgt het succes van de Chromarama geweven wandtapijten. Drie geborduurde kunstwerken zijn nu toegevoegd aan de Chromarama serie. De werken zijn nieuwe en kleinschaligere interpretaties van drie van de wandtapijten.

Chromarama is een pionier op het gebied van een unieke vorm van muurkunst voor mensen met een kleurzienstoornis. Grafische kleurcomposities en levendige garens komen samen om een esthetisch beeld te creëren dat er niet alleen mooi uitziet, maar ook door iedereen gewaardeerd kan worden.

Elk werk heeft zijn eigen functie. De kleuren, vormen en texturen zijn zo op elkaar afgestemd dat de ontwerpen altijd zichtbaar zijn, ongeacht de vorm van kleurenblindheid van de kijker. Wanneer de lichtinval verandert, creëert de glans van het garen optische illusies.

De kunstwerken zijn gemaakt in samenwerking met kleurenblinde borduurkunstenaar Tegendraads.

Chromarama vol. 1 – een serie van vijf jacquard geweven wandkleden – stond op de shortlist voor Beste Textiel Ontwerp bij de Isola Design Awards 2022 en Best Homeware Design bij de Dezeen Awards 2021.

De Chromarama kunstwerken

textielborduurwerk

Elk kunstwerk heeft zijn eigen functie. De ontwerpen zijn altijd zichtbaar, ongeacht de vorm van verminderd kleurenzicht van de kijker. De zeer grafische composities van een afstand onthullen een nieuwe wereld vol kleurdetails en tactiliteit als je dichterbij komt. Het samenspel van kleur, textuur en licht blijft verbazen.

Project

Concept en ontwerp
Laura Luchtman, Kukka

Borduurwerk ontwikkeling
Thijs van Buuren, Tegendraads

Product & Set Fotografie
Iris Tempelaar

Set assistent
Lynn Biesmans, Kukka

Fotografie Lanceringstentoonstelling
Wijnand van Till

Sponsors Tentoonstelling
Bobby’s Gin
Pinky Rose Lemonade

Handgemaakte Baklijsten
Wondergem Werkt

Tentoonstellingen

De Wasserij
Priveekollektie Contemporary Art | Design
Neck of the Woods III
OBJECT Rotterdam

Wil je met ons samenwerken?

Neem contact met ons op