Loading
ontwerp op maat

Residentieel Karpet

Projectbeschrijving

Vloerkleed op maat

Ik kreeg de opdracht om een op maat gemaakt karpet te ontwerpen voor een Rotterdams woonhuis uit 1912. Het huis heeft nog originele kenmerken zoals glas-in-lood en ornamentenplafonds, die de vormtaal inspireerden. Het idee was om een karpet te maken dat de bestaande kenmerken van het huis zou versterken en een harmonieuze mix zou creëren tussen het oude en het nieuwe.

Om dit te bereiken heb ik inspiratie gezocht bij verschillende bronnen, waaronder Kukka’s wandtapijt “Chromarama II”.. Het ontwerp was losjes gebaseerd op het wandtapijt, maar met aanzienlijke aanpassingen om aan de specifieke eisen van het project te voldoen. Het karpetontwerp bevat designelementen die een aanvulling vormen op het glas-in-lood en de sierplafonds.

Na het afronden van het ontwerp was de volgende stap het kiezen van de juiste productietechnologie. Ik heb een breed scala aan productiemethoden voorgesteld, zoals handknopen, weven, (hand)tuften en digitaal printen. Na rijp beraad besloot de klant digitale druktechnologie te gebruiken, een keuze die perfect aansloot bij hun behoeften. Het resultaat is een prachtig karpet dat de originele kenmerken van het huis perfect aanvult en een vleugje moderne elegantie en speelsheid toevoegt.

Project

Concept en Ontwerp
Laura Luchtman, Kukka

Productie van karpet
Leoxx

Wil je met ons samenwerken?

Neem contact met ons op